CalmTime

Tenangkan anak anda dengan CalmTime

CalmTime

Calmtime adalah balm kegemaran sekeluarga. Bila nak keluar berjalan, Calmtime balm adalah perkara wajib yang ada dalam “beg doramon” ibu. Calit-calit, sapu-sapu untuk activekan hormon tenang anak-anak.

Calmtime diadun khas menggunakan minyak pati tulen seperti lavender, bergamot, frankinsense, dan marjoram, balm ini membantu anak kecil anda menjadi lebih tenang dan ceria

EO dalam CalmTime membantu merangsang hormon Serotonin atau juga dikenali hormon tenang untuk memberi perasaan tenang kepada anak-anak.

Jom kita lihat, respon ibu-ibu ini bila gunakan CalmTime untuk anaknya

CalmTime Balm
Essential Oil CalmTime

Kandungan EO dalam CalmTime

Calmtime diadun khas menggunakan minyak pati tulen seperti lavender, bergamot, frankinsense, dan marjoram, balm ini membantu anak kecil anda menjadi lebih tenang dan ceria.

Minyak pati Geranium yang diekstrak dari batang dan daun, mampu melegakan tekanan, mengurangkan kemurungan, mengimbangi hormon dan melancarkan peredaran darah.

Roman Chamomile juga digunakan dalam calmtime, memberi aroma yang menyenangkan, mempunyai anti oksigen yang tinggi dan membantu menyokong system imunisasi.

Frankinsense eo pula berperanan melegakan rasa bimbang & tekanan seseorang. Juga membantu merehatkan saraf dan meredakan kemarahan.

Bentuk Balm CalmTime

Balm CalmTime adalah dalam bentuk pepejal likat seperti wax yang mana hanya perlukan sapuan nipis sudah memadai untuk kesannya. Berbau wangi, tak panas, dan tidak melekit. Tak perlu risau anak terpegang atau tertelan kerana kandungan balm adalah essential oil (minyak pati tumbuhan) yang tidak berbahaya. Memandangkan tekstur yang likat, penggunaannya jimat. Boleh bertahan 2-3 bulan bergantung atas kekerapan sapuannya.

bentuk CalmTime
Cara Penggunaan CalmTime

Cara Sapuan CalmTime

Penyerapan minyak pati tumbuhan melalui sel kulit mampu membantu merangsang hormon serotonin iaitu hormon tenang bagi membantu memberikan perasaan tenang. Bagi mendapatkan kesan effektif, CalmTime sesuai disapu di belakang telinga, tulang belakang dan juga pergelangan tangan (nadi)

"Suasana yang tenang membantu anak untuk mudah fokus dan cepat belajar "
Tasneem Naturel
Effi Syafira
Ibu, isteri dan jurutera sukakan ilmu parenting

Dapatkan offer Set CalmTime sekarang!!

BALM Lain

Share